OSMANİYE / BAHÇE - AHMET PEKKAN İMAM HATİP ORTAOKULU

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Okulumuzun Tarihçesi

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Ahmet Pekkan İlköğretim Okulu 1997 yılında eğitim öğretime açılmıştır. İlçemizin köklü ailelerinden olan  Kelosmanoğullarından Makine Yüksek Mühendisi Ahmet PEKKAN tarafından 3459 m2 si bağış, 2336 m2 si istimlak yoluyla  toplam 5795 m2 arsa Milli Eğitim Bakanlığına devredilmiş arsa üzerine yapılan 8 derslikli okulumuza Ahmet Pekkan İlköğretim Okulu adı verilmiştir. 2002 yılında 8 derslikli ek bina yapılarak toplam 16 derslikli okul olmuştur. 2002 yılında ana binada tadilat yapılmış ve boya ile birlikte pencereleri pvc'ye dönüştürülmüştür. 1998 yılında depo ve tuvalet olarak bir bina eklenmiş, 2003 yılında prefabrik bir yemekhane yapılmış ve 2005 yılında da prefabrik bir spor odası eklenmiştir. Aralık 2004 itibariyle okulda kalorifer tesisatı kurulmuştur. Kendi imkanlarımızla oluşturduğumuz Fen Laboratuarı ve Kütüphane 2005-2006'da zorunlu olarak derslik olarak kullanılmaya başlanmıştır.

Okulumuz 1998 yılında MLO kapsamına alınarak Bilgi Teknolojisi Sınıfı kurulmuştur. Bu bağlamda kaynağı Dünya Bankası tarafından karşılanan Milli Eğitim Bakanlığı'nca  16 adet Bilgi Teknoloji Sınıfına, 1 adet öğretmenler odasına, 1 adet idare odasına olmak üzere toplam 17 adet bilgisayar verilmiştir. Peyderpey tepegöz, projeksiyon cihazı, Televizyon, eğitim cd leri, video kasetleri, eğitim folyoları verilmiştir. 2005 yılında ADSL İnternet erişimi kurulmuştur.

Okulumuz,1997-1998' de 14 öğretmen ve 425 öğrenci ile eğitim öğretime başlamıştır. Bu öğretim yılında öğrenciler diğer okullara kayıtlı olduğu için merkezden çok az öğrenci gelmiştir. Öğrencilerin çoğunluğu 8 yıllık eğitim-öğretime geçilmesi münasebetiyle köylerden taşımalı olarak gelmiştir. Arıklıkaş, Gökmustafalı, Örencik, Bekdemir, Yaylalık İnderesi, Nohut Köyleri'nden ve Bahçe Çamlıca Mahallesi'nden 6,7,8 ci sınıf öğrencileri okulumuza taşımalı olarak gelmiştir, Sonraki yıllarda taşıma yeniden planlanmış; buna göre okulumuza Bekdemir Merkez, Bekdemir Cumhuriyet, Bekdemir Bastambaklı, Örencik/Kelosmanlar, İnderesi köylerinin öğrencileri taşınmış, son olarak (2005-2006) Bekdemir Tutkunlar da okulumuza taşınmıştır. Yeşilyurt Mahallesi'nin öğrencileri de 2005-2006 eğitim-öğretim yılında okulumuza gelmiştir. 2002-2003 öğretim yılından itibaren okulumuzda bir Anasınıfı açılmıştır.

2012-2013 eğitim öğretim döneminde Türkiye'de zorunlu eğitim 8 yıldan 12 yıla çıkması ile beraber iki binası olan okulumuzun binasının biri Ahmet Pekkan İlkokulu ve diğeri de Ahmet Pekkan Ortaokulu olarak  iki müdür yardımcısı  ve bir müdürlük olarak devam etmiştir. 2015 Yılında ise Okulların müdürlükleri birbirinden ayrılarak iki okula da müstakil müdürlük verilerek iki farklı kurum olmuştur.

2016-2017 Eğitim öğretim yılı itibari ile velilerin isteği üzerine okulumuz dönüşümlü olarak Ahmet Pekkan İmam Hatip Ortaokuluna dönüştürülmüştür.

Okulumuz 8 derslikli olup,  Fatih Projesi kapsamında sınıflarımıza akıllı tahta kurulmuş fiber internet bağlanmış, derslik donanım malzemeleri bakımından eksiği olmadan eğitim ve öğretime devam etmektedir.

Yayın: 07.05.2020 - Güncelleme: 07.05.2020 14:42 - Görüntülenme: 456